Solutii inovative pentru sanatatea copiilor
Proiecte

Proiectul „Solutii inovative pentru sanatatea copiilor” isi propune sa contribuie la dezvoltarea competentelor profesionale specifice pentru personalul medical din spitalele de psihiatrie/ stationare de zi/ sectiile de psihiatrie copii, centrele comunitare de sanatate mintala pentru copii, medici de familie si medici pediatri din România, care intervin in cazul copiilor diagnosticati cu tulburari de sanatate mintala. Perioada de desfasurare a proiectului este de 3 ani (aprilie 2011 – martie 2014), iar partenerul Ligii Romane pentru Sanatate Mintala in cadrul acestui proiect este Spitalul Clinic de Psihiatrie “Socola” Iasi.
Proiectul a fost finantat din Fondul Social European, POS DRU 2007-2013, Axa prioritara nr. 3 – „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.2. „Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”, iar bugetul proiectului este de 3.680.574,00 Lei.
Proiectul promoveaza activitati inovatoare menite sa creasca productivitatea si eficienta muncii unor profesionisti care interactioneaza cu copii diagnosticati cu tulburari pentru care in Romania abia se construiesc/ testeaza modele de evaluare/interventie si scheme de tratament.
Rezultate anticipate:
1. Doua module de formare specifica dezvoltate si testate, pe urmatoarele tematici:
– screening si evaluare timpurie a copiilor;
– tehnici inovative de abordare si interventie in cazul copiilor cu tulburari pervazive de dezvoltare;
2. Doua instrumente de evaluare si testare a programului de formare elaborate;
3. 800 de profesionisti din domeniul medical, cu competente sporite:
– de a realiza screening si evaluare timpurie pentru copiii cu risc de a dezvolta o problema specifica de sanatate mintala;
– de a utiliza tehnici inovative de comunicare eficienta in echipa multidisciplinara;
4. 20 de sesiuni de formare organizate pe tema: screening si evaluare timpurie a copiilor
5. 20 de sesiuni de formare organizate pe tema: tehnici inovative de abordare si interventie in cazul copiilor cu tulburari pervazive de dezvoltare;
6. Un program de formare profesionala specifica testat si validat stiintific;
7. Web-site cu materiale-resursa si informatii utile privind derularea programului de formare;
8. 10000 de pliante de prezentare ale proiectului;
9. 10000 de brosuri pentru profesionisti si parinti;